22 Nisan 2012 Pazar




DAĞITIK PROGLAMLAMA NEDİR?

Dağıtık programlamayı karakterize eden en önemli özellik birbirinden uzakta bir çok fiziksel komponentin tek bir sistem gibi çalışmasıdır.Burada adı geçen fiziksel komponentler birden fazla CPU(Central Processing Unit) ve ya aynı ağ üzerinde yer alan birden fazla bilgisayar anlamına gelmektedir.

Dağıtık programlama teknikleri günümüzde hava durumu tahminlerinden kitap satın almaya kadar bir çok uygulamada kolaylıkla kullanılabilmektedir.Dağıtık programlamanın temelinde,”bir bilgisayar bir  işlemi 5 saniyede gerçekleştiriyorsa,aynı işlem 5 bilgisayarla 1 saniyede yapılabilir” kuralı yatmaktadır.


2.DAĞITIK SİSTEM KURMA YÖNTEMLERİ

2.1 RPC nedir?


RPC dağıtık sistemler kurmak için kullanılan bir yöntemdir.Bir makinede çalışan bir programın farklı bir makinede çalışan başka bir programın metodunu çağırmasını sağlamaktır.RPC,TCP/IP gibi bir protokol değildir,mevcut aktarım protokollerini kullanabilmek için oluşturulmuş bir yöntemdir.Yarı saydam bir yapıdadır,böylelikle istemci ve sunucu programları onun varlığını bilmemektedirler.

  Uygulama kodu herhangi bir iletişim kodu barındırmadığından dolayı aşağıdakilerden bağımsızdır:
  • ·         Özel iletişim donanımı ve protokolleri
  • ·         Kullanılan işletim sistemi
  • ·         Altyapıdaki iletişim yazılımını kullanabilmek için gereken çağırma sırası


Tüm bunların anlamı uygulama programının yukarıda ki seçimler yapılmadan önceden yazılabilmesi demektir. Yeniden veri biçimlendirme gerekirse RPC bu işlemleri gerçekleştirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder